mer om mig


Jag är en 44-årig konstbrodös med gesällbrev i konstbroderi och utbildning på Handarbetets Vänners skola under åren 1996-1999. Jag har ett brett slöjd- och hantverksintresse. Huvudsakligen sysslar jag med kyrkotextilier med guldbroderier och är vikarierande slöjdlärare på en skola, men jag har ett starkt historieintresse och återskapandebehov så jag jobbar även på en stilig medeltidsutrustning med tidstypiska material och tekniker.
För närvarande är jag mycket engagerad i Hemslöjdsföreningen i Östergötland, jag är suppleant i styrelsen och sitter som ordförande i den lokala sektionen i Norrköping. Där sysslar jag bla med ungdomsgrupp och familjesöndagar.
Återbruksslöjd och trådslöjd ligger mig varmt om hjärtat, det blir i traditionella luffarslöjdsmaterial samt bla kapsyler, korkar, knappar, papper mm. Ofta plockar jag in textila material så det är lite blandslöjd. Måste även hävda att jag inte heller är helt bortkommen med en täljkniv i näven.
Den folkliga brukskonsten, traditionella hemslöjden är som den fasta marken jag står på och hämtar inspiration från, men även den som man ska göra en liten utbrytning från i någon mening, det är då det blir som bäst.

När jag sysslar med återskapande gör jag det med min man och ett par-tre-fyra ungar och vi är med i föreningen Fraternis Militia Carnis sedan ett par år.