måndag 11 juni 2012

Liljevalchs + Hemslöjden = inspirationsöverdos

       
Här är det ju!
 
Här har vi namn och nummer.

Okej, jag får tummen upp av den mest kritiska betraktaren.
Jag kunde inte låta bli att åka och inspektera mitt löv, vi tog vägen om stan på vernissagedagens kväll på hemväg från ett kalas. Och här är det! (Näst längst upp ovanför mig på träd nr 41)
Men så många vackra löv som tillverkats! Jag vart nästan gråtfärdig av lycka, inspiration och slöjdkraft. Den ser så olika ut och det återspeglas på ett fantastiskt sätt bland alla dessa löv som fått utgöra en slags ram för kreativitet och skaparglädje. Ja, ja, jag VET att jag tar i med alla klyschiga ord som finns. Men kom på nå' bättre själv då, om du kan.
Jag kommer att åka dit igen och vara där en hel dag, tamejsjutton. Nu hann jag ju bara ögna igenom löven... det fanns ju massor av annat att se.
En sån överdos av påhittandelycka är svårt att få någon annanstans i sommar, så min order lyder: åk dit.

Go to the magical exhibition at Liljevalchs this summer, where you can find loads of inspiration for arts and crafts, I order you!
My leaf passed my critical eye, I was afraid that it would be ruined and the ribbons hanging loose.
Someday later this summer I will return since I didn't have the time to more than look hastily at all the leaves and there is a lot more to see...


Vi hörs igen! See you soon!

3 kommentarer:

 1. Häftigt! Ja, jag hoppas verkligen kunna ta mig dit i sommar. Men jag antar att övriga familjen inte är lika pigga på det... Men man kan väl muta med Gröna Lund eller nåt annat efteråt? Eller i stället. Jag får de ena och de det andra, perfekt!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig - den utställningen måste man gå på flera gånger - skaparkraft så det bara sjuder i rummen! Nu ska jag kolla in ditt löv nästa gång jag går dit.
  Hälsningar löv 1684 :-)

  SvaraRadera
 3. tack för kommentarer, det är roligt att ha en dialog (även om jag tror att vi är slöjdfrälsta på ungefär samma sätt)
  slöjd/hantverk är så otroligt levande, vare sig det är superskickligt eller med en generös attityd till vad som kan tyckas vara brister - en viss känsla som jag bara upplever när jag ser på just slöjd.
  hoppas att ni och jag och många med oss lyckas bära fram budskapet om att det är en viktig kunskap att förvalta och förnya på en massa olika sätt.
  nu ser jag fram emot att få besöka utställningen igen och suga i mig i flera timmar!
  vi kanske ses?

  SvaraRadera