onsdag 19 oktober 2011

Bromsklossar

Snorig son stoppade sirlig sömnad, så Sofia stoppade strumpor!
Jag älskar allitterationer! Men inte snor. Sonen blev förkyld och man kan inte syssla med guldbroderi när någon vill upp och torka av sin lilla snok här och var, så det fick bli strumpstoppning istället. Såhär gör jag:
Jag spänner upp trådar över hålet.

Trådar i två riktningar som får bli en gles väv.

Sen gör jag kedjestygn i väven.

Hela hålet är igenfyllt med kedjestygn över
hålet med de uppspända trådarna.

Hoppsan, ett ställe där det snart blir hål.
Jag gjorde en snurra av kedjestygn över den ytan också.
Det var vad jag sysslade med under måndagen, som egentligen borde varit en guldbroderidag. Den här dagen skulle nog också varit det, men det blir en fika-fika-föräldramötesdag istället.
Om du kära läsare har tips på strumpstoppning så är det fritt fram att dela med dig. För min del känns det som en bra sak på flera sätt; för det är mannens favvosockor, för att det bara var ett par hål, för att det är vettigt att stoppa strumporna istället för att kasta och köpa nytt, det är ett lagom projekt att ta när man måste sluta femtioelva gånger mitt i arbetet, jobbsömnad vill inte bli bra om det sker under sådana förhållanden. Jag som dessutom inte är någon stickerska tycker att det är extra drygt att köpa sockor. En vacker dag så lär jag mig, men fram till dess stoppar jag gärna. Snart kommer Ingrid hit och fikar och pratar om ett av våra gemensamma favvoämnen, SLÖJD! Vi hörs igen alla vänner.

2 kommentarer:

  1. Ooo! vad bra! Det är alltså kedjestygn som är hemligheten! PÅ sistone har jag bara sytt igen hål med symaskin - ja, ful-lagning, men så var det ju inga såna här fina strumpor.
    Här får man kunskaper! Hurra!

    SvaraRadera
  2. Det var ju strålande! :-)
    Precis tvärtemot vad jag tänkte så blev folk glada och inspirerade. Jag trodde att jag gjorde en mesig mellanakt... Ikväll blir det en blänkare om helgen, bättre sent än aldrig.

    SvaraRadera